HATAY / YAYLADAĞI - Şehit Ramazan Kaya İlkokulu

Ekm

İlk Yardım Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen İlk Yardım Semineri okulumuz öğrenci ve velilerinin katılımı ile gerçekleşti. Gerçekleşen eğitimde eğitmen Mevlüde ACUN acil durumlarda müdahalenin önemini vurguladı.

Ekm

CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.

Ekm

Öğrenmeyi açık havaya taşıyan öğretmenler bunu yapmanın çocuklar üzerindeki güçlü etkisinden bahsediyor.Çocuklar öğrenmek için heyecanlanıyor, açık hava ortamında başarılı oluyor.

Yetişkinler çocuklarının en mutlu anlarına geri döndüklerinde genellikle dışarıda oynamanın sevincini hatırlıyorlar.Oyun sade ce çocukların oyundan zevk almalarını sağlamıyor, aynı zamanda problem çözme ,takım çalışması ,yaratıcılık gibi becerileri de öğretiyor.

Bu bağlamda Dünya Okul Dışarıda Gününde biz de dışarıdayız.

Ekm

13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü kapsamında risk azaltma ve risk farkındalığı yaratmak adına okulumuzda deprem tatbikatı yapıldı. Deprem sırasında yapılacaklar ve toplanma alanı konusunda öğretmenlerle işbirliği yapılarak yapılan tatbikatta öğrenciler okulun  toplanma merkezine çıkarıldı.

Haz

Temel Eğitimde 10000 Okul Projesi kapsamında düzenlenen 'Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın' etkinliğine katılan öğrencilerimiz ilk defa sinemaya gitmenin mutluluğunu yaşadılar.

102. yılı kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

okulumuzda yarışmalar ve dans gösterileri ve çeşitli etkinlikler yapılarak coşkuyla kutlandı.

Atatürkün armağan ettiği bu güzel bayram hem çocuklara hem de içindeki çocuğu öldürmeyen tüm büyüklere kutlu olsun.

Mrt

Orman haftası sebebiyle öğrencilerimizle okul bahçesine çocukların meyvesini yiyebileceği dut,badem,erik ağaçlarının yanı sıra defne fidanlarının ekimini gerçekleştirdik.Fidanların can suyunu öğrencilerimizin vermesiyle faaliyetlimizi sonlandırarak okulumuzun yeşil alanına yeşillik kattık.

Mrt

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan 'Trafik Dedektifleri Projesi' kapsamında Yayladağı İlç Jandarma Komutanlığınca düzenlenen semineri öğrencilerimiz ilgi ile karşılamıştır.

Mrt

Okulumuz 3-A sınıfı öğrencisi Abdullah Yarar katıldığı turnuvada rakiplerini yenerek ilçe 1.si olmuştur. Ödülünü İlçe Milli Eğitim Müdürü  Sayın Hikmet BİLGİL ile Yayladağı Belediye Başkanı Sayın Mehmet YALÇIN tarafından almıştır. Kendisini tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Mrt

Okullarda düzenlenen tatbikatların asıl amacı, öğrenci ve tüm okul kadrosunu, olası bir deprem  felaketine karşı bilinçlendirmek, yapılması gerekenler konusunda onları eğitmektir. Bu amaç doğrultusunda tatbikatlar gerçeğin kopyaları olarak, gerçeğe olabildiğince benzer halde uygulanır.Bizler de Şehit Ramazan Kaya İlkokulu olarak deprem tatbikatımızı gerçekleştirip çocuklarımızın olası bir felakette nasıl davranması gerektiği konusunda bilinçlendirdik.

Şbt

Okul- aile ve öğretmenler arasında iş birliğini gerçekleştirmek, velileri öğrencilerin gelişim dönemleri ve akademik durumları hakkında bilgilendirmek, okula sahip çıkmalarını sağlamak ve etkin bir şekilde eğitim hizmetlerine katmak üzere düzenlediğimiz 2. dönem veli toplantımıza katılım sağlayan tüm velilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Öğrenmeyi açık havaya taşıyan öğretmenler bunu yapmanın çocuklar üzerinde güçlü etkilerini bilir .

Küresel çapta yapılan Okul Dışarıda etkinliğine Şehit Ramazan Kaya İlkokulu olarak biz de katılarak dışarıda olmanın keyfini yaşadık .

Çocukların %74 'ü cezaevi mahkumlarına verilen 60 dakikadan daha az bir zamanı açık havada geçirmektedir.

Çocuklarımızı oyun oynatrak doğa ile iç içe bırakarak onların keyif alması dışında problem çözme ,takım çalışması ve yaratıcılık gibi kritik becerilerini de geliştirmiş oluruz.

Kas

29 Ekim Cumhuriyet Bayramıokulumuzda coşkuyla kutlandı.

Eyl

Okulumuzun da ortak olduğu Dijital Gazetem adlı eTwinning Projesi Kalite Etiketi ile ödüllendirilmiştir. Bu süreçte katılımcı öğrenci ve idarecilerimize, işbirliği yapan tüm proje ortaklarına teşekkür ederiz.

May

DİJİTAL GAZETEM eTwinning projesi üye öğrencilerimizin gazetemizim eğlence sayfası için hazırladıkları çalışmalardan bir kesit.